Wout van Baren, samenwerker en controleur bij cateraar Hutten ‘Mijn ideaal is dat ik zelf kan aansturen’ Wout van Baren heeft moeite met leren, met te veel prikkels en met communiceren. Maar hij heeft ook ambities. Stap voor stap gaat hij verder. Een interview geven is voor hem ook echt een mijlpaal. ‘Ik wil uitdagingen blijven aangaan.’ TEKST Ton Bennink FOTO Dirk Hol 20 NOVEMBER 2017 - NR.11 Hij deed de groenschool, het vmbo en een stage. Daarbij bleek wel dat Wout van Baren structuur nodig heeft en dat hij moeite heeft met te veel prikkels. Hoe vind je dan passend werk? De Wet sociale werkvoorziening bood uitkomst. Via de WSD-groep in Boxtel kwam hij bij een hoveniersbedrijf terecht. Maar dat was geen succes. ‘Het werk was te divers. Dan stond ik weer bij een muurtje, dan weer bij een plantsoen. Ze vroegen daar te veel van me.’ Daarna kwam hij bij Hutten terecht. Een schot in de roos. Het bedrijf biedt onder andere cateringen hospitalitydiensten aan. Hutten heeft een ambachtelijke bakkerij waar met name doven en slechthorenden werken. Daarnaast is er de Verspillingsfabriek ‘waarin verspilde talenten in een verspild pand van verspilde groenten weer overheerlijke producten maken’. De mensen die er werken worden geen werknemers genoemd, maar samenwerkers. Wout werd er met open armen ontvangen en voelt zich helemaal op zijn plek. ‘Ik ben retourcontroleur; vier dagen in de week van acht tot vijf. Als spullen terugkomen, tafels bijvoorbeeld, controleer ik of er schade is. En ik kijk of er glazen in een doos ontbreken. Dit werk past bij mij. Ik ben heel secuur en eerlijk. Dit werk past bij mij, ik ben heel secuur en eerlijk Ik heb er vertrouwen in dat ik het goed doe. En ik krijg voldoende aansturing. Dat is ook erg belangrijk voor me.’ Column: Succes en pech
Pagina 21Voor clubbladen, online onderwijs catalogi en onderzoeksrapporten zie het Online Touch beheersysteem systeem. Met de mogelijkheid voor een web winkel in uw reclamefolders.
SERmagazine november 2017 Lees publicatie 17Home